Порівняльний аналіз засобів вираження категорії імперативної модальності в сучасній англійській та французькій мові (на матеріалі роману А. Барбюса «Вогонь») - Швець, Т. А.; Швець, Н. В. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Статтю присвячено дослідженню засобів вираження категорії імперативної модальності у сучасній англійській та французькій мовах. Матеріалом для проведення порівняння обрано роман А. Барбюса «Вогонь». У ході дослідження виявлено основні подібності та відмінності передачі актів волевиявлення в мовах, що зіставляються. The article is devoted to analyzing the means of expression of the category of imperative modality in modern English and French. A. Barbusse’s novel «Under fire» was chosen as the material for comparison. During the study the main similarities and differences of expression of acts of the will were found.
Comparative Analysis of the Means of Expression of the Category of Imperative Modality in Modern English and French (on the Material of A. Barbusse’s novel «Under Fire»)
Keywords: імперативна модальність; imperative modality; імперативні структури; imperative structures; спонукання до дії; drive to action