Техніка виконання прийому «важіль кисті назовні» з нанесенням першого удару рукою співробітниками спеціальних підрозділів із досвідом роботи понад 10 років - Вако, Ілля; Юхно, Юрій; Литвиненко, Юрій; Vako, Ilya; Yukhno, Yuriy; Litvinenko., Yuriy (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2014)
Дослідження техніки виконання таких спеціальних прийомів, як «важіль кисті назовні», досвідченими працівниками спеціальних підрозділів є актуальним. Розв’язання цього завдання дасть змогу розширити уявлення щодо специфічних моментів його реалізації в бойових умовах, а отримані показники техніки слугуватимуть орієнтиром при вдосконаленні рухових дій менш досвідчених співробітників спецпідрозділів. Мета роботи – вивчення біомеханічних особливостей техніки виконання прийому «важіль кисті назовні» співробітниками спеціального підрозділу з досвідом роботи понад 10 років. Отримані кількісні показники техніки виконання зазначеного прийому свідчать про те, що головною установкою для досвідчених працівників спецпідрозділів є мінімізація часу виконання дій з обмеженою їх інформативністю для затримуваного та мінімальним завданням йому пошкоджень. Планується провести порівняльний аналіз техніки виконання прийому «важіль кисті назовні» працівниками спецпідрозділу з різним досвідом роботи. Research of technique performance of special expedient as «the brush lever outside», the skilled staff of special divisions is actual. The solution of this task will allow to expand the representation, rather specific moments of its realization in fighting conditions, and the received indicators of equipment will serve as a reference point at improvement of motive actions of less skilled staff of special forces. The purpose of work is studying of biomechanical features of technique performance of expedient «the brush lever outside» the staff of special forces with experience more than 10 years. The received quantitative indices of technique performance of the specified reception testify that the main installation for the skilled staff of special forces is minimization of performance time of actions, with their limited informational content for detained and the minimum drawing damages to the last. It is planned to carry out the comparative analysis of technique performance of expedient «the brush lever outside» the staff of special forces with various experience.
Technique of Expedient «the Brush Lever Outside» Performance with Drawing the First Blow by a Hand by the Staff of Special Divisions with Experience More than 10 Years
Keywords: співробітники спеціальних підрозділів; техніка рухових дій; оптико-електронні системи; ударні дії; staff of special divisions; technician of motive actions; optical-electronic systems; shock action