Професійно-прикладна фізична підготовка як ефективна умова формування готовності майбутніх учителів-предметників до професійної діяльності - Божик, Микола; Bozhyk, Mykola (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
У статті розглянуто потребу в розробці сучасних науково-методичних підходів до організації професійно-прикладної фізичної підготовки студентів-педагогів. Указано, що однією зі сторін підготовки вчителя до безпосереднього виконання своїх обовʼязків на високому рівні є професійно-прикладна фізична підготовка (ППФП). Основними завданнями дослідження є оцінка методичного компонента системи професійно-прикладної фізичної підготовки майбутніх учителів- предметників та експериментальна перевірка ефективності розробленої системи професійно-прикладної фізичної підготовки вчителів до педагогічної діяльності. Порівняння результатів між контрольними та експериментальними групами дає підставу для висновку про те, що створена нами експериментальна програма допоможе краще підготувати майбутніх учителів до професійної діяльності. Доведено, що зміни, які відбулися під впливом експериментальної методики, указують на ефективність упровадження в навчально-виховний процес підготовки майбутніх учителів-предметників розробленої нами системи професійно-прикладної фізичної підготовки. The article deals with the need of development of modern scientific methodological approaches towards organization of professionally applied physical training of students-pedagogues. One of the important aspects of teacher’s preparation for carrying out his duties on high level is professionally applied physical training (PAPT). The main task of this research is to rate methodological component of the system of professionally applied physical training of future teachers and experimental control of techers for pedagogical activity. Comparison of the results of control and experimental groups helped us to conclude that the created experimental program can better prepare teachers for their professional activity. Changes that occurred under influence of the experimental methodology show us the effectiveness of implementation into educational process of future teachers of this developed system of professionally applied physical training of teachers.
Professionally Applied Physical Training As an Effective Condition of Formation of Future Teachers to Professional Activity
Keywords: учитель-предметник; фізичне виховання; професійно-прикладна фізична підготовка (ППФП); навчальна програма; techer; physical education; professionally applied physical preparation; system; educational program