Особливості екологічного менеджменту на підприємстві - Стрішенець, Олена Миколаївна; Панівська, Ольга Вікторівна; Теслюк, Михайло О. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
Діюча система державного екологічного управління не відповідає вимогам сьогодення, саме тому існує потреба у якісній перебудові системи екологічного менеджменту в Україні. Оскільки підприємство є першим та найважливішим елементом господарювання у державі, то екологічний менеджмент повинен бути тісно пов’язаним саме із стратегією підприємств. Екологічний менеджмент має насамперед бути джерелом прийняття ефективних управлінських рішень, за допомогою яких можна поліпшити природоохоронну діяльність підприємств, а також запобігти загрозам довкіллю на шляху до здійснення їх стратегічних завдань. Актуальність окресленої проблематики полягає у визначенні поняття екологічного менеджменту, та особливості його впровадження на підприємствах України.
Keywords: Екологічний менеджмент; екологічний менеджмент на підприємстві