Візія соціальних реалій у філософсько-мистецькому ракурсі - Янко, Жанна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
У статті здійснено підхід у з’ясуванні особливостей соціального пізнання засобами філософських концепцій, митецьких трансформацій соціальних реалій та їхнього зв’язку з історико- культурними умовами, а також виявів у художньому творі та науково-публіцистичних працях, зокрема на прикладі художньої творчості Івана Франка.
Keywords: соціальне пізнання; соціальні реалії; філософське та митецьке пізнання; художній твір; соціокультурна дійсність