Формування практичних навичок ерготерапевта - Грейда, Наталія Богданівна; Андрійчук, Ольга Ярославівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
У навчально-методичному посібнику подана інформація про організацію практичної роботи вітчизняних і зарубіжних колег в галузі ерготерапії. Основними принципами ерготерапії є мультидисциплінарний характер ведення пацієнтів / клієнтів у мультидисциплінарній команді; клієнт-орієнтований принцип, який спрямований на відновлення важливих процесів, дій та життєвих активностей, необхідних для пацієнта / клієнта; комплексний підхід до усунення проблеми та індивідуальний підхід до кожного пацієнта / клієнта; пацієнт/ клієнт повинен бути активним учасником процесу відновлення власного здоров’я для досягнення позитивного результату у виконанні завдань, які ставить перед ним ерготерапевт. Рекомендовано здобувачам освіти першого (бакалаврського) рівня галузі знань 22 Охорона здоров’я, спеціальності 227 Терапія та реабілітація освітньо-професійної програми Фізична терапія, ерготерапія, які вивчають освітній компонент «Основи ерготерапії», асистентам ерготерапевта та ерготерапевтам.
Keywords: арт-терапія; дрібна моторика; шкала Бартел; Канадська оцінка виконання діяльності (COPM); ерготерапія осіб із розладом аутистичного спектра; ерготерапія осіб похилого віку; ерготерапевтичні технології; виконавчі навички; 615.851.3-051(072)