Фінанси природокористування - Матвійчук, Наталія Миколаївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
У навчальному посібнику визначені закономірності побудови фінансово-економічного механізму природокористування, його структуру та завдання. Проаналізовано особливості застосування основних фінансово-економічних інструментів природокористування в Україні, обґрунтовано проблеми та перспективи їх вдосконалення. Приділено увагу фінансовому забезпеченню природоохоронної діяльності, методам стимулювання раціонального природокористування, розглянуто інституційно-правове забезпечення фінансово-економічного механізму природокористування.
Видання призначене для магістрів економічних та екологічних спеціальностей, викладачів і фахівців, яких цікавлять питання фінансів природокористування.
Keywords: фінансово-економічний механізм природокористування; фінансування природоохоронної діяльності; фінанси природокористування