Міжнародні фінансові ринки - Кицюк, Ірина Василівна; Kytsiuk, Iryna V. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Змістом навчальної дисципліни «Міжнародні фінансові ринки» є вивчення потоків грошових коштів і пов’язаних з ним відносин у галузі міжнародних фінансів; засвоєння видів і форм, яких набуває міжнародне переливання капіталів; вивчення змін спрямованості та інфраструктури міжнародних валютно-фінансових потоків; діагностика стану платіжного балансу; засвоєння особливостей міжнародного оподаткування; засвоєння основ функціонування міжнародного валютного ринку, міжнародного кредитного ринку, міжнародного ринку цінних паперів; опанування теоретичними засадами міжнародного фінансового менеджменту; отримання знань про умови, форми, методи та основні інструменти міжнародних розрахунків; вивчення проблем і перспектив інтеграції України в систему світових фінансів.
Keywords: міжнародні фінансові ринки; міжнародні відносини; міжнародні економічні відносини