Вокально-інструментальне мистецтво Волині: виконавський аспект - Чернецька, Наталія Григорівна; Chernetska, Nataliia H. (Дрогобицький державний педагогічний університет імені Івана Франка, 2017)
У статті представлені відомі колективи та виконавці у сфері інструментального, вокально-інструментального та хорового мистецтва Волинського регіону у другій половині ХХ століття. З’ясовано, що пріоритетом музичної культури регіону було вокально-хорове виконавство, яке стало підґрунтям для організації різноманітних бандурних ансамблів. Висвітлено виконавську діяльність провідних колективів бандуристів та солістів: охарактеризовано їх виконавську манеру, визначено пріоритети репертуарної політики, окреслено концертну та гастрольну діяльність колективів. The article presents the known groups and performers in the field of instrumental, vocal-instrumental and choral art of Volyn region during the second half of the twentieth century. It determines that the priority in the development of the regional musical culture was a vocal-choral performance that became the foundation of the establishment of a variety of bandore ensembles. The research elucidates performing arts of the leading ensembles of bandore players and soloists, characterizes their performance style, identifies their repertoire priorities and outlines their concert and touring activities.
Vocal-instrumental art of Volyn: the performing aspect
Keywords: музичне мистецтво; виконавство; ансамбль; творчість; репертуар; інструмент; musical art; performance; ensemble; creativity; repertoire; an instrument