Писанкарство. Орнаментика, техніки, матеріали: методичні рекомендації - Вахрамєєва, Галина Іванівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Методичні рекомендації «Писанкарство. Орнаментика, техніки, матеріали» ознайомлює з особливостями української писанки, її орнаментикою, символічним змістом та техніками створення. Поданий матеріал сприятиме глибшому розумінню історії походження та генезису писанкового розпису, його регіональної специфіки. Мета видання – надати методичну допомогу студентам у вивченні курсу «Писанкарство». Методичне видання рекомендовано здобувачам першого бакалаврського рівня художньо-педагогічних спеціальностей, зокрема спеціальності 023 Образотворче мистецтво, декоративне мистецтво, реставрація, а також буде корисним усім поціновувачам писанкарського мистецтва.
Keywords: Вивчення символіки орнаментів у писанкарстві; Техніки та матеріали в писанкарстві; 745.5.023.1-035.574(072)