Обґрунтування підходів до удосконалення механізму міжбюджетних відносин - Кулай, Аліна Василівна; Kulaj, A. V. (НАН України. Інститут регіональних досліджень, 2012)
Міжбюджетні відносини відіграють важливу роль в забезпеченні економічного зростання держави та її регіонів. Використовуючи інструменти їх регулювання, державні органи влади можуть створити умови для підвищення ефективності процесів формування та використання фінансового потенціалу регіонів, а також навпаки: зумовити споживацький підхід до використання бюджетних коштів та відсутність зацікавленості у реалізації власного фіскального потенціалу чи активізації економічної діяльності в регіоні.
Keywords: механізм; міжбюджетні відносини; Україна; регіон