Морально-етичні проблеми кохання у піснях Володимира Івасюка - Голощук, Олександр Олександрович; Holoshchuk, Oleksandr O. (Центр міжнародного наукового співробітництва , видавництво "ТК Меганом", 2016)
Предметом дослідження є морально-етичні проблеми кохання у піснях Володимира Івасюка на власні поетичні тексти. Мета статті – висвітлення образних і понятійних характеристик кохання у творах композитора. Методологія роботи полягає у здійсненні музикознавчого аналізу пісень «Червона рута», «Я піду в далекі гори», «Пісня буде поміж нас». Результатом дослідження стало вирізнення емоційно-семантичних ґраней рецепції кохання на поетичному і музичному рівнях. У висновках стверджується, що І. Івасюк не вживає прямо слово «кохання», але в характеристиці цього почуття проявляються багатство внутрішнього світу митця.

The subject of research is the moral and ethical issues of love in the songs by Volodymyr Ivasyuk on own poetic texts. The aim of the article is lighting of imaginative and conceptual characteristics of love in the composer’s works. The methodology is the implementation of musicological analysis of the songs «Red Rue», «I'll go to the distant mountains», «Song will be among us». The result of research is the distinction of emotional and semantic facets of reception the «love» on poetry and music levels. In conclusion states that V. Ivasjuk not directly take the word «love», but the richness of the inner artist’s world evident in the characteristic of this sensation.
The moral and ethical problems of love in Volodymyr Ivasyuk’s creation
Keywords: морально-етичний; moral and ethical; кохання; love; творчість; creativity; образний; imaginative; понятійний; conceptual; рецепція; reception