Політична інформація в сучасному українському телепросторі: пріоритети відправника та отримувача інформації - Кравченко, Світлана Іванівна; Kravchenko, Svitlana I. (Національний університет "Острозька академія", 2016)
Телебачення впродовж останніх десятиліть, незважаючи на потужну інтернетизацію українського суспільства, залишається найбільш впливовим і найпопулярнішим засобом масової комунікації, який формує громадську думку більшості пересічних українців. Передусім воно впливає на думки середнього та старшого покоління, тоді як молодь все більше послуговується Інтернетом. Тому від того, що показує і як оцінює події кожен із провідних телемовників України, фактично залежить стан свідомості нашого суспільства і напрямок його подальшого руху. Телемовники впливають емоційно, психологічно, накидають певні поведінкові зразки через репертуар телефільмів, наповнення розважальних програм, рекламний продукт. Проте ставлення до суспільно-політичного життя в країні, його пріоритети та перспективи (від яких зрештою залежить життя кожного окремо взятого українця) формуються через політичний контент телеканалів, який в свою чергу залежить передусім від новинного блоку та низки інших аналітичних програм, де обговорюються актуальні суспільні проблеми.
Keywords: політична інформація; український телепростір; громадська думка; медіа