Психологія статі та сексуальності - Фенина, Оксана Ярославівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Метою викладання навчальної дисципліни «Психологія статі та сексуальності» є засвоєння системи психологічних знань про соціально-психологічні підходи щодо психологічних питань статевої поведінки та сексуальності особистості. Сексуальна освіченість є важливою передумовою гармонійного особистого життя людини, збереження і поліпшення її репродуктивного здоров’я, правильного статевого виховання дітей, толерантного ставлення до осіб із нетиповою сексуальною поведінкою. Мета курсу: розкрити психологічні прояви та детермінанти cтатевої та сексуальної поведінки людини, причини виникнення сексуальних розладів, ознайомити з основними методами та принципами терапії сексуальних порушень.
Keywords: сексуальна поведінка; статеве життя; сексуальна норма; сексуальні розлади; сексуальна активність; статеве виховання