Основи перекладознавства : конспект лекцій. - Гуз, Олена Петрівна (My University, 2021)
Висвітлені основні теми нормативного курсу «Основи перекладознавства». Курс знайомить студентів з історією розвитку та теорією перекладу, різними видами і способами перекладу (включаючи усний переклад), лексичним, граматичним та прагматичним аспектами перекладу, різними видами трансформацій, які застосовуються в перекладі, а також з стратегіями та техніками перекладу, демонструє студентам різні погляди на ці поняття та різні теорії, як українських так і зарубіжних науковців. Конспект лекцій розроблено для студентів 1 курсу денної форм навчання спеціальності «035 Філологія», освітньої програми «Мова і література (французька). Переклад» освітнього ступеня «бакалавр».
Keywords: Виникнення теоретичного перекладознавства; Еквівалентність; Безеквівалентна лексика; 81’25(075.8)