Антропогенне навантаження в межах рекреаційних зон Шацького національного природного парку - Цвид, Н. В.; Tsvyd, N. V. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Розкрито особливості функціонування рекреаційних зон Шацького національного природного парку в умовах антропогенного навантаження. Визначено показники селітебного навантаження. Досліджено ступінь деградації підстилки і верхніх прошарків ґрунту. Визначено показники селітебного навантаження на ландшафтні системи рекреаційних зон.This article deals wits functioning features of Shatsk national natural park recreation zones in terms of anthropogenic load. The research investigates the level of the degradation of the litter layer and the upper layers of soil. The articles defines the indicators of the built-up areas pressure on the landscape systems of the recreation zones.
The Anthropogenical Load Recreation Zones of Shatsk National Natural Park
Keywords: рекреаційна зона; антропогенне навантаження; ландшафтна система; ґрунт; деградація; recreation zones; anthropogenic load; landscape system; soil; degradation antropogenic pressure