Напрями трансформації бюджетної системи України в умовах європейської інтеграції - Бояр, Андрій Олексійович; Boiar, Andrii O. (Науково-дослідний фінансовий інститут Академії фінансового управління Міністерства фінансів України, 2012)
У статті розглядаються наслідки розвитку п’яти альтернативних форм відносин між Україною та Європейським Союзом (ЄС) для бюджетної системи і економіки України, а саме: відсутність євроінтеграційних амбіцій, формування поглибленої зони вільної торгівлі, формування митного союзу, участь у Європейському економічному просторі та повноправне членство в ЄС.

The consequences of five alternative scenarios of relations between Ukraine and the EU for the budgetary system and the economy of Ukraine are considered. In particular these scenarios are: absence of integration intentions, deep free trade area, customs union, membership in the European Economic Area and membership in the EU.
Keywords: Україна; Європейський Союз; бюджетна система; інтеграція; budgetary system; integration; Ukraine; European Union