Міжнародна податкова конкуренція: перспективи та реалії - Цимбалюк, Ірина Олександрівна; Tsymbaliuk, I. O. (ДВНЗ „Призов. держ. техн. університет”, 2012)
У статті розглянуто сутність процесу глобалізації, як передумови розвитку міжнародної конкуренції у податковій сфері, визначена сутність міжнародної податкової конкуренції та проведений аналіз конкурентоспроможності вітчизняної податкової системи на основі міжнародних рейтингів економік країн світу. In the article considered essence of process of globalization, as a pre-conditions of development of international competition in a tax sphere, certain essence of international tax competition and the conducted analysis of competitiveness of the domestic tax system on the basis of the international ratings of economies of world countries.
International tax competition: prospects and realities
Keywords: глобалізація; міжнародна податкова конкуренція; конкурентоспроможність податкової системи; globalization; international tax competition; competitiveness of the tax system