Розвиток рухових здібностей в умовах диференційованого фізичного виховання підлітків з урахуванням темпів їх біологічного дозрівання - Сітовський, Андрій Миколайович; Чижик, Віктор Васильович (Харківська державна академія фізичної культури, 2009)
Уперше розроблено та експериментально доведено ефективність диференційованого підходу до розподілу часу фізичних навантажень вибіркової спрямованості для розвитку рухових здібностей школярів 7-х класів залежно від темпів їхнього біологічного дозрівання.
Keywords: диференційований підхід; темпи біологічного дозрівання; підлітки; рухові здібності