Оцінка ефективності кінезіотейпування колінного суглоба при розриві менісків - Глиняна, Оксана Олександрівна; Glynyana, Oksana (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2015)
У статті розглянуто особливості та переваги кінезіотейпування, використання виду наклеювання тейпів – зв’язково-сухожильної корекції – створення обмеження обсягу рухів у вогнищі ушкодження. Мета роботи – оцінка ефективності дії кінезіотейпування колінного суглоба при розриві менісків. Проведено оцінку ефективності кінезіотейпування колінного суглоба при розриві менісків у хворих. Дані дослідження свідчать про те, що больові відчуття в основній групі – = 3,8 бала (S = 1,7 бала) значно знизилися, на відміну від контрольної – = 9,4 (S = 2,1), (p > 0,05). The article describes the features and benefits kinesio taping, use the form sticking clans – ligament-tendon correction – creation limit the amount of motion in the focus of damage. The aim of the work is to evaluate the effectiveness of the knee joint when kinesio taping meniscus tear. The efficacy of kinesio taping of the knee meniscus of tear of the patients. The data of the study suggest that the pain in the main group - = 3,8 balls (S = 1,7 balls) decreased significantly, in contrast to the control – = 9,4 balls (S = 2,1 balls) (p > 0,05).
Evaluating the Effectiveness of Kinesio Taping the Knee Meniscus Tear At
Keywords: кінезіотейпування; відновлення; колінний суглоб; травма; kinezioteypirovanie; recovery; knee joint injury