Крос-культурна психологія - Кихтюк, Оксана Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2020)
Мета і завдання навчальної дисципліни полягають в оволодінні здобувачами інтегративними знаннями про психологічні особливості національної поведінки особистості та різних етнічних груп, необхідних для майбутньої практичної роботи в галузі психології та педагогіки, здійснення професійної діяльності. Завдання: • формування уявлення про основні напрями і школи етнічної та крос- • культурної психології; • структурування та встановлення уявлення про соціально-психологічні фактори і джерела етнічної толерантності; • надання можливості засвоїти методи роботи з жертвами етнічної та расової дискримінації; • вміння досліджувати специфіку культурного, економічного, історичного, політичного розвитку етносів; • аналізувати психологічні механізми етнічних процесів та етнопсихологічних особливостей різних народів.
Keywords: психологія; культура; цінності; етнічні стереотипи; толерантність; інтолерантність; 159.9