Психологія особистісної травми та суїцидальних проявів - Федоренко, Раїса Петрівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2021)
Складність та психологічна основа особистісної травми та проблематики суїциду спонукали введення спецкурсу «Психологія особистісної травми та суїцидальних проявів» для студентів спеціальності «Психологія», щодо опанування ними науковими теоріями саморуйнуючої поведінки, основними її чинниками, засвоєння прикладних аспектів зазначеної проблеми і формування навичок надання психологічної допомоги при суїциді. Спецкурс «Психологія особистісної травми та суїцидальних проявів» належить до циклу вибіркових професійно-орієнтованих дисциплін, спрямованих на практичну підготовку спеціаліста-психолога. Мета дисципліни – ознайомлення студентів із широким колом теоретикометодологічних питань психології особистісної травми та суїциду, формування системи наукових знань в галузі теорії суїцидальної поведінки, практики психологічного консультування та терапії осіб із суїцидальними намірами, формування вмінь та навичок консультативної роботи та попередження суїцидальних спроб серед населення.
Keywords: особистісна травма; суїцидальні прояви; суїцидальна поведінка; психологічне консультування