Геологічні дослідження Волині - Павловська, Тетяна Сергіївна; Пінчук, Дарина Василівна; Силивонюк, Катерина Андріївна; Pavlovska, Tetiana S.; Pinchuk, Daryna V.; Sylyvoniuk, Kateryna A. (Переяслав-Хмельницький державний педагогічний університет імені Григорія Сковороди, 2019)
Відображено історію геологічних досліджень Волині від 16 ст. і до наших днів. Висвітлено імена дослідників геологію краю та їх головні наукові здобутки стосовно цієї території.

The history of geological investigations of Volyn from the 16th century to this day is revealed. The names of geologists of the region and their main scientific achievements concerning this territory are underlined
Keywords: Волинська область; геологічна будова; геологія; гірські породи; Волинь; корисні копалини; геологічні дослідження; історія геологічних досліджень; geological structure; geology; rocks; deposits of rocks; Volyn; minerals resources