Системний підхід у навчанні старших дошкільників розв’язувати арифметичні задачі - Чосік, Леся (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2017)
У статті визначено суть арифметичної задачі, її значення для розвитку у дітей логічного мислення. Подано типологію арифметичних задач для дошкільників. Висвітлено основні теоретичні положення, дотримання яких забезпечить системне і цілеспрямоване формування умінь і навичок старших дошкільників розв’язувати арифметичні задачі. Наведено дидактичні принципи, дотримання яких забезпечить ефективність навчання розв’язувати арифметичні задачі в дошкільному закладі та здійснення логіко-математичної підготовки дошкільників. In the article the essence of arithmetic problems, its importance for the development of children's logical thinking. Posted typology arithmetic problems for preschoolers. The basic theoretical principles, compliance with which will ensure systematic and purposeful formation of skills of senior preschool children to solve arithmetic problems. An educational principles, compliance with which will ensure the effectiveness of teaching arithmetic to solve problems in preschools and implementation of logical and mathematical training of preschool children.
Keywords: старші дошкільники; логіко-математична підготовка; розв’язування арифметичних задач