Концепція художнього стилю Ігоря Костецького на тлі літературно-критичного дискурсу середини ХХ ст. - Луцак, Світлана Миколаївна; Lutsak S. (My University, 2013)
У статті розглянуто специфіку стильової концепції Ігоря Костецького. Ураховано не тільки ідеї формалістів та представників радянського діалектико-естетичного підходу до проблеми стилю, а й інші праці. Докладно схарактеризовано погляди Ігоря Костецького на модернізм, а також суть його теорії т. зв. національно-органічного стилю в зіставленні з відповідними ідеями Юрія Шевельова.The specific of style concept of I. Kostetsky is considered in the article. It is taken into account not only the ideas of formalists and representatives of the soviet dialectic-aesthetical approach to the problem of the style but also other works. The opinions to modernism of I. Kostetsky are opened in the details as well as the essence of his theory to national-organic style is collated to corresponding ideas of Y. Shevelov.
The Concept of I. Kostetsky’s Artistic Style in the Literary – Critical Discourse in the Middle of the 20th Century
Keywords: стиль; формалізм; діалектико-естетичний підхід; ідея національно-органічного стилю; модернізм; style; formalism; dialectic-aesthetical approach; the idea of national-organic style; modernism