Складні халькогеніди як перспективні матеріали для сонячних елементів - Парасюк, О. В.; Піскач, Л. В.; Романюк, Я. Є.; Олексеюк, І. Д.; Волков, С. В.; Пехньо, В. І.; Parasyuk, O. V.; Piskach, L. V.; Romanyuk, Y. E.; Olekseyuk, I. D.; Volkov, S. V.; Pekhnyo, V. I. (Волин. нац. ун-т ім. Лесі Українки, 2008)
Проведено огляд сучасного стану виробництва сонячних елементів та місце у ньому тонкоплівкових фотовольтаїчних комірок на основі складних халькогенідів. Визначено основні проблеми у дослідженні та пошуку цих матеріалів та показано деякі власні результати, що можуть стати базою для створення СЕ із покращеними характеристиками. A review of the modern state of the solar cell production and the place in it of the thin-film photovoltaic cells based on complex chalcogenides is presented. Major challenges in the search for and the investigation of such materials are defined, and our results are presented that may be the basis for the creation of solar cells with improved characteristics.
Complex Chalcogenides as Promising Materials for Colar Cells
Keywords: сонячні елементи; фотовольтаїка; гетероперехід; халькогеніди; solar cells; photovoltaics; heterojunction; chalcogenides