Quantitative Estimation of Competitive Activity of High Qualified Foil Fencers - Gamaliy, Volodumur; Shevchuk, Olena; Bakum, Andriy; Гамалій, Володимир; Шевчук, Олена; Бакум, Андрій (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
The study is to define the use of the technique-tactical actions by the best fencers in the world at major events of the season what will identify current tendency of foil fencing. The task of work is to establish quantitative assessment for the technique-tactical actions of highly-skilled foil fencers in the main competition of season. The information on volume, efficiency and effectiveness of basic attacks, parries with ripostes and counter attacks of highly-skilled fencers. These results provide a basis for the development of programs of technique-tactical training in all phases of sports perfection. Роботу присвячено визначенню використання техніко-тактичних дій кращими рапіристами світу на основних змаганнях сезону, що дасть змогу виявити сучасні тенденції розвитку фехтування на рапірах. Завдання роботи полягає у визначенні кількісної оцінки техніко-тактичних дій фехтувальників високої кваліфікації на головних змаганнях сезону. Представлена інформація про об’єм, ефективність та результативність використання основних атак, захистів із відповідями й зустрічних нападів висококваліфікованими рапіристами. Отримані результати можуть стати підґрунтям для розробки програм техніко-тактичної підготовки на всіх етапах спортивного вдосконалення.
Кількісний аналіз змагальної діяльності фехту- вальників-рапіристів високої кваліфікації
Keywords: fencing; high qualified foil fencers; technique-tactical actions; фехтування; рапіристи високої кваліфікації; техніко-тактичні дії