Доступ до публічної інформації в умовах інформаційного суспільства: поняття, механізми - Харечко, І. З.; Harechko, I.Z. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
В інформаційному суспільстві інформація виступає базовим елементом функціонування політичної системи. А задля побудови та зміцнення демократичної політичної системи громадяни повинні володіти необхідним обсягом публічної інформації. В свою чергу, органи влади, задовольнивши інформаційні потреби суспільства, перетворюються у легітимні структури, рішення в яких приймаються відкрито та прозоро. Такі процеси сприяють зростанню рівня довіри громадян до органів влади, що, в свою чергу, стабілізує та зміцнює політичну систему країни. Це зумовлює актуальність досліджуваної проблематики. This article analyzes the meaning of access to public information". There are characterized the traditional ways of providing access to public information. The author also explored information function of the Internet and ways to implement citizens’ access to public information using the Internet.
Access to public information in the information society: concepts and mechanisms
І.З. Харечко, аспірантка Національного університету «Львівська політехніка» Науковий керівник: к.іст.н., доц. кафедри міжнародної інформації НУ «Львівська політехніка» В.В.Гулай (Україна, м. Львів)
Keywords: access to public information; disclosure; information request; Internet