Кластерний аналіз відтворення населення України - Бегун, Світлана Іванівна; Begun, Svitlana I. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2010)
У статті проаналізовано особливості застосування сучасних статистичних методів для дослідження демографічних процесів. Обґрунтовано доцільність використання кластерного аналізу для вивчення регіонального аспекту відтворення населення України. The features of use of modern statistical methods for researching of demographic processes. Expedience of the use of cluster analysis for learning regional aspects of reproduction of population of Ukraine.
Claster Analysis of Reproduction of Population of Ukraine
Keywords: демографічні процеси; демографічна криза; відтворення населення; кластерний аналіз; demographic processes; demographic crisis; reproduction of population; cluster analysis