Digital-маркетинг у міжнародних економічних відносинах - Заяць, Діана Федорівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Магістерська робота присвячена дослідженню ролі digital-маркетингу у розвитку міжнародних економічних відносинах. В умовах глобалізації digital-маркетинг стає одним із ключових інструментів для компаній, що прагнуть розширити свою присутність на іноземних ринках та, як наслідок, зміцнити позиції на світовому ринку. Робота охоплює аналіз стратегій цифрового маркетингу, які використовуються для адаптації до культурних, соціальних та економічних особливостей різних країн. Зокрема, досліджуються ефективність локалізації контенту, соціальні медіа як засіб побудови глобального бренду, персоналізація маркетингових підходів, а також виклики, пов’язані з кібербезпекою в умовах цифрової економіки. У магістерській роботі розглянуто приклади успішних digital-кампаній міжнародних брендів та їхній вплив на динаміку економічних відносин між країнами. Окрім того, проаналізовано тенденції, такі як автоматизація маркетингу та штучний інтелект, що підсилюють можливості digital-маркетингу на міжнародному рівні. У висновках роботи підкреслено важливість комплексного підходу до цифрового маркетингу, який поєднує локалізацію, культурну адаптацію та захист інформації, як основи успішної присутності на глобальному ринку. Результати дослідження можуть бути корисними для компаній, що прагнуть оптимізувати свої digital-стратегії на міжнародному рівні, а також для спеціалістів у галузі маркетингу та міжнародних економічних відносин, які хочуть поглибити свої знання у сфері цифрових комунікацій та маркетингових технологій. Ключові слова: digital-маркетинг, локалізація, кібербезпека, міжнародні економічні відносини, міжнародний ринок, адаптація, тренди, глобальна конкуренція, цифрові тенденції.
Keywords: digital-маркетинг; локалізація; кібербезпека; міжнародні економічні відносини; міжнародний ринок; адаптація; тренди; глобальна конкуренція; цифрові тенденції