Самосвідомість депривованих дітей у структурно-функціональному контексті ресоціалізації - Гошовський, Ярослав Олександрович (Житомир: Вид-во ЖДУ ім. І. Франка, 2010)
У статті проаналізовано особливості розвитку самосвідомості депривованих дітей у структурно-функціональному контексті ресоціалізаційної діяльності з ними. Розкрито основні складові архітектоніки ресоціалізаційного процесу, висвітлено синтез ключових особистісних потенціалів: гностичного, аксіологічного, творчого, комунікативного та ін., окреслено значення ресоціалізаційних центрів як розвивальних і реабілітаційних середовищ.
Keywords: депривація; самосвідомість; ресоціалізаційні центр