Словоскладання як засіб когезії та когерентності медіа-тексту - Рись, Лариса Федорівна; Rys, L. F. (Запорізький національний університет, 2008)
Метою статті є вивчення особливостей функціонування складних слів у німецькомовних медіа-текстах, що передбачає аналіз логіко-семантичних відношень між словоскладними номінаціями та дискурсним контекстом. Дискурсна вагомість композитів полягає насамперед у тому, що вони дозволяють з більшою мірою деталізації класифікувати певний об’єкт, відобразити його різнобічні характеристики, продемонструвати зв'язок позначуваного із іншими об’єктами, здатні слугувати засобом когезії та когерентності тексту.
Keywords: складне слово; когезія; когерентність; медіа-текст; compound word; cohesion; coherence; media text