Міжрегіональна інтеграція як чинник активізації інвестиційної діяльності в регіоні - Лугова, Марина Сергіївна; Luhova Maryna S. (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2013)
Статтю присвячено дослідженню впливу міжрегіональної інтеграції на підвищення інвестиційної діяльності регіону. Визначено поняття «міжрегіональна інтеграція», мету та цілі даного процесу. Окреслено особливості міжрегіональної інтеграції прикордонних регіонів України. Визначено поняття «єврорегіон» та особливості функціонування даної форми міжрегіональної інтеграції. Охарактеризовано основні сфери функціонування єврорегіонів відповідно до стратегії розвитку міжрегіональної інтеграції у формі єврорегіонів. Доведено взаємозв’язок між інтеграційними процесами та інвестиційною діяльністю в регіоні. З’ясовано характерні риси інвестиційної діяльності в прикордонних територіях України. Виділено особливості європейської інвестиційної політики і позитивні ефекти для економіки України.

The article is devoted to the influence of inter-regional integration on investment activity in the region. The notion of "inte-rregional integration" is determined, aims and objectives of the process. The features of inter-regional integration of the regions of Ukraine are analysed; The notion of "Euroregion" and the peculiarities of this form of inter-regional integration are determined. The main areas of Euro-regions functioning according to the strategy of development of inter-regional integration in the form of Euro-regions are indicated. The relationship between inter-regional integration processes and foreign investment is investigated. The features of investment activities in the border areas of Ukraine are characterised. The features of European investment policy and the positive effects for the economy of Ukraine are highlighted.
Inter-regional integration as a factor of investment activity intensification in the region
Keywords: міжрегіональна інтеграція; єврорегіон; інвестиції; інвестиційна діяльність; інвестиційна привабливість; inter-regional integration; the euroregion; investment; investment activity; investment attractiveness