Олимпийское образование, распространение олимпийских идеалов и принципов в жизни мирового сообщества усилиями Международного олимпийского комитета – при различных президентах МОК – совместно с Международной олимпийской академией, национальными олимпийскими комитетами и другими международными и национальными организациями - Бубка, С.; Bubka, S. (Східноєвропейський національний університет ім. Лесі Українки, 2012)
У статті розглянуто проблематику та основні напрями діяльності Міжнародного олімпійського комітету (при різних президентах МОК) у сфері олімпійської освіти, зокрема зі створення системи популяризації й поширення олімпійських ідеалів та принципів олімпізму, що функціонує при співробітництві МОК із Міжнародною олімпійською академією, національними олімпійськими комітетами та іншими організаціями – як міжнародними, так і національними. The article gives information on the problems and main courses of activity of IOC (under different Presidents of IOC) in the sphere of Olympic education, including concerning formation of the system of popularization and spreading of Olympic ideals and principles that functions in collaboration with IOC, International Olympic Academy, national Olympic committees and other organizations, both international and national.
Olympic Education, Spreading of Olympic Ideals and Principles into Life of World’s Society by Means of International Olympic Committee under Different Presidents of IOC Together with International Olympic Academy, National Olympic Committees and Other International and National Organizations
Keywords: олимпийское образование; олимпийские идеалы; Международный олимпийский комитет; Olympic education; Olympic ideals; International Olympic Committee