Будова слухової кори окремих представників комахоїдних та рукокрилих - Омельковець, Я. А.; Степанюк, Я. В.; Omel'kovets', Ya. A.; Stepanyuk, Ya. V. (Львівський національний університет імені Івана Франка, 2005)
Дослiджено слухову кору європейського їжака (Erinaceus europaeus), бурозубки звичайної (Sorex araneus), рудої вечірниці (Nyctalus noctula) та великого підковоноса (Rhinolophus ferrumequinum). Зроблено спробу висвiтлити суть вiдмiнностей, що їх могли набути рукокрилі в процесi освоєння повiтряного середовища та ехолокацiї. The auditory cortex of Erinaceus europaeus, Sorex araneus, Nyctalus noctula, Rhinolophus ferrumequinum is investigated. The attempt to take up the essence of differences, which could be acquired by cheiroptera representatives in the process of assimilation of air environment and echolocation.
Comparative morphological characteristics of insectivorous and cheiroptera representatives auditory cortex
Keywords: комахоїдні; рукокрилі; слухова кора; цитоархітектоніка; insectivorous; chiropteras; the auditory cortex; neuron