Основи наукових досліджень - Петрик Оксана Володимирівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
Освітній компонент «Основи наукових досліджень» спрямований на формування у здобувачів освіти базових знань про методологію та етапи наукової діяльності в психології. Під час вивчення дисципліни студенти оволодівають навичками планування, проведення та аналізу результатів психологічних досліджень із дотриманням етичних норм. Курс сприяє розвитку критичного мислення, уміння працювати з науковими джерелами та презентувати результати власних досліджень. Особлива увага приділяється сучасним тенденціям у психологічній науці, зокрема використанню інноваційних методів та міждисциплінарних підходів.
Keywords: наукова проблема; академічна доброчесність; наукові школи; наукові колективи; наукові джерела