Мовні помилки в журналістських текстах (на матеріалі одного номера газети «Край Кам’янецький») - Яворський, Андрій Ю.; Yavorski, A. Y. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2012)
Систематизовано різнотипні мовні анормативи, вилучені з газети «Край Кам’янецький», та запропоновано шляхи їх усунення. Простежено частотність кожного типу помилок, окреслено ступінь їх лінгворизику у процесі редагування. In the article the polytypic abnormities from the “Region Kamianets» newspaper are systemized, and the ways of improvement are suggested. The frequency of every type of mistake as well as the level of linguistic risk in the process of editing is traced.
Linguistic Mistakes in Journalistic Texts (based on the materials of «Region Kamianets» newspaper)
Keywords: мовна норма; linguistic norms; мовна помилка (анорматив); linguistic mistake (abnormity); синтаксична помилка; syntactic mistake; пунктуаційна помилка; punctuation mistake; морфологічна помилка; morphologic mistake; словотвірна помилка; word-building mistake; орфографічна помилка; orthographic mistake; лексична помилка; lexical mistake