Інтертекстуальні виміри української та німецької поезії 40-х років ХХ століття - Самолюк, Оксана; Samolyuk, Oxana (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2009)
Статтю присвячено аналізу української та німецької поезії 40-х років у контексті їх інтертекстуальної природи. У ній розглядається поезія Андрія Малишка та Еріха Вайнерта. Із позицій порівняльного літературознавства проана- лізовано традиційні образи, що постають із міжтекстової культури обох літератур. The article is devoted to the analysis of Ukrainian and German poetry of 40th in context of their intertextual nature. Much attention is paid to the poetry of Andrej Malischko and Erich Weinert. From the position of comparative literature studies is carried out the analysis of traditional images that rise from the intertextual culture of both literatures.
Intertekstual Measurings of Ukrainian and German Poetry of 40th Years of XX Age
Keywords: поезія; інтертекстуальність; образ; топос; заголовок; poetry; intertextuality; image; topos; title