Відповідальність сторін за договором про надання медичних послуг - Коренга, Юлія Володимирівна; Korenha, Yuliia V. (Центр наукових публікацій, 2016)
Правове регулювання професійного медичного ризику безпосередньо пов’язане з питаннями порядку та умов (підстав) покладення відповідальності лікаря за невиконання або неналежне виконання умов договору, а також деліктної відповідальності за заподіяння шкоди здоров’ю фізичних осіб. Тому, встановлення чіткого механізму відповідальності за неналежне виконання вимог договору про надання медичних послуг допоможе захистити права пацієнтів, та відшкодувати заподіяну їм шкоду, завдану в наслідок некваліфікованого медичного втручання.

Legal regulation of occupational health risks directly related to matters of procedure and conditions (grounds) laying physician liability for failure or improper fulfillment of contract and tort liability for injury to individuals. Therefore, establishing a clear mechanism responsible for inadequate performance requirements contract to provide medical services to help protect the rights of patients and caused them to compensate the damage caused as a result of unqualified medical intervention.
Responcible for participants of health cervices contract
Keywords: договір; медична послуга; юридична відповідальність; оплатне надання медичних послуг; пацієнт; медичний працівник; the agreement; medical services; legal liability; compensatory provision of medical services; patient; doctor