Християнська мораль як основа діяльності сучасного товариства «Просвіта» - Зінкевич, Тимофій; Mykhail, the Metropolitan of Lutsk and all Volyn (Tymofiy Zinkevych) (My University, 2016)
У статті проаналізовано вплив християнської моралі на формування сучасної громадсько-культурницької позиції товариства «Просвіта», простежено зв’язок християнських цінностей із національно-культурним світоглядом однієї з найдавніших українських громадсько-культурних організацій. Досліджено вплив християнської моралі на формування нової національної ідеї українців.The article analyzes influence of the Christian ethics on the formation of the modem public and cultural stance «Просвіта» society, the connection of the Christian values with national and cultural outlook of one of the oldest Ukrainian public and cultural organizations is examined. Influence of the Christian ethics on the formation of the new national idea of the Ukrainians is reviewed.
Chrisitan Ethics as a Basis of the Activity of Modern «Prosvita» Society
Keywords: товариство «Просвіта»; християнська мораль; національна ідея; Україна; «Prosvita» society; Christian ethics; national idea; Ukraine; Church