Іноземна мова (англійська) за професійним спрямуванням : силабус нормативного освітнього компонента - Яциняк, Ольга Петрівна; Кирикилиця, Валентина Василівна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2022)
Курс «Іноземна мова (англійська) за професійним спрямуванням» всебічно розвиває особистість природничо-математичного профілю і зорієнтований на формування навичок і вмінь практичного володіння англійською мовою зі свого фаху та на розвиток у студентів мовної (лінгвістичної), мовленнєвої (комунікативної) та соціокультурної (країнознавчої та лінгвокраїнознавчої) компетентностей. Мовна (лінгвістична) компетентність включає знання системи мови, правила її функціонування у процесі комунікації та володіння способами й навичками використання вивченого мовного матеріалу; мовленнєва (комунікативна) компетентність передбачає здатність сприймати і відтворювати іноземне мовлення у відповідності з умовами мовленнєвої комунікації, створювати власні висловлювання відповідно до мети, завдань та ситуації спілкування, виробляти уміння і навички успішної комунікації; соціокультурна (країнознавча та лінгвокраїнознавча) компетентність включає знання про основні особливості соціокультурного розвитку країни та оволодіння певним обсягом культурної інформації про народ, мова якого вивчається.
Силабус нормативного освітнього компонента «Іноземна мова (англійська) за професійним спрямуванням» підготовки бакалавра, галузі знань 01 – Освіта/Педагогіка, спеціальності – 014 Середня освіта (Фізика), форма навчання – денна, за навчальним планом, затвердженим 2022 р.
Keywords: силабус; іноземна мова за професійним спрямуванням; освітній компонент; ключові освітні компетентності