Труднощі при перекладі німецьких прислів’їв та приказок на українську мову - Бєлих, Оксана (Тернопільський національний педагогічний університет імені Володимира Гнатюка, 2025)
Питання перекладу прислів’їв та приказок дуже важливе не тільки для практики, але й для теорії перекладу. Автентичний переклад цих ідіом викликає значні труднощі, оскільки їм притаманне розмовне забарвлення, афористичність, образність, лаконізм.
Keywords: переклад; переклад німецьких прислівʼїв