Внесок Якова Майданика у розвиток українсько-канадської літератури: образ українських першопоселенців Канади в перших українських коміксах і карикатурах - Калиновська, Ірина Миколаївна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2024)
Яків Майданик – різножанровий письменник, багатогранний митець і громадський діяч українсько-канадської громади. Його творчий доробок охоплює літературу, поезію, іконопис, графіку. Особливу популярність здобули його карикатури й комікси, в яких зображено життя перших українських емігрантів у Канаді на початку ХХ століття. Ці роботи влучно відображали прагнення новоприбулих українців інтегруватися в канадське суспільство.
Keywords: Яків Майданик; українсько-канадська література; образ першопоселенців; комікси; карикатури