Громадські організації і рухи на Волині у 20–30-х рр. ХХ ст. - Понєдєльник, Лариса Анатоліївна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2019)
Дисципліна «Громадські організації і рухи на Волині у 20–30-х рр. ХХ ст.» належить до циклу навчальних дисциплін професійної і практичної підготовки і спрямована на комплексне вивчення виникнення, структури та становлення різних товариств та рухів, що існували у міжвоєнний період на території Волинського воєводства; на вивчення впливу цих інституцій, їх життєвої сили і здатності на прилучення до активної громадської праці на національному терені найрізноманітніших прошарків населення; на систематизацію та узагальнення українських національних товариств і рухів, що існували на Волині у міжвоєнні десятиліття.
Keywords: громадські організації; ІІ Річ Посполита; молодіжний рух; спортивні організації