Розробка вебплатформи для підтримки українських митців та художників засобами вебтехнологій - Аржанова, Альона Сергыъвна (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2025)
У роботі розглянуто питання цифрової підтримки художників і митців шляхом створення сучасної вебплатформи. Програмний засіб “ArtUA” реалізований як клієнт-серверна система, що забезпечує інтерактивну взаємодію між авторами творчого контенту та відвідувачами платформи. Проєкт спрямований на популяризацію українського мистецтва в інтернет-середовищі, розвиток цифрових спільнот та полегшення доступу до творчих робіт. Теоретична частина містить аналіз впливу цифрових технологій на культурну сферу, дослідження потреб митців у цифровому просторі, характеристику архітектурних підходів до побудови платформ, методи забезпечення інтерактивності, безпеки, продуктивності та огляд аналогічних рішень. Особлива увага приділена соціальним мережам як інструменту просування творчості. У практичній частині здійснено постановку задачі, визначено призначення, функціональні та нефункціональні вимоги до системи. Обґрунтовано вибір інструментів розробки (React, ASP.NET Core, PostgreSQL, SignalR, Entity Framework, JWT). Детально описано реалізацію основних функціональних модулів: авторизації, керування профілями, галереї творчих робіт, системи чату на основі WebSocket, а також методів тестування й налагодження. Надано рекомендації щодо впровадження платформи та її масштабування в майбутньому.
Keywords: вебплатформа; митці; цифрова підтримка; Reac; ASP.NET Core; SignalR; PostgreSQL; культура; інтерактивність; користувацька взаємодія