Аксіологічні орієнтири у професійній підготовці майбутнього педагога-вихователя - Пріма, Раїса Миколаївна; Prima, Raisa M. (Чернівецький університет імені Юрія Федьковича, 2012)
Висвітлюються аспекти науково-організаційного забезпечення аксіологічних орієнтирів у професійній підготовці майбутніх педагогів-вихователів як провідної освітньої стратегії, транслятора ціннісної парадигми. Акцентується увага на аналізі її теоретико-методологічних підвалин через розкриття змістової сутності домінантних понять – «цінність», «аксіосфера особистості», «принципи забезпечення аксіологічного підходу» до професійної підготовки майбутніх педагогів-вихователів. The article deals with the aspects of scientific and organizational providingof axiological orientations in the professional training of future teachers-educators as a leading educational strategy, the transmitter of the value paradigm. Attention is accented on the analysis of its theoretical and methodological foundations through the disclosure of contextual essence of the dominant concepts - "value", "axiosphereof personality", "principles" of providing of axiological approach to the professional training of future teachers-educators.
Axiological guidelines in the professional training of a future teacher and educator
Виконано на кафедрі педагогіки дошкільної та початкової освіти
Пріма Раїса Миколаївна - доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки дошкільної та початкової освіти Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки
Keywords: цінність; аксіосфера особистості; аксіологічні пріоритети; аксіологічний підхід; ціннісні орієнтації; майбутній педагог-вихователь; професійна підготовка; value; axiosphereof personality; axiological priorities; axiological approach; value orientations; future teacher-educator; professional training