Комунікативні стратегії редактора презентацій MS POWERPOINT 2010 крізь призму прагматики - Одарчук, Наталія Андріївна; Одарчук, Олена Сергіївна; Мірончук, Тетяна Андріївна; Odarchuk, N. A.; Odarchuk, O. S.; Mironchuk, T. A. (Національний університет "Острозька академія", 2012)
У статті досліджується вербальна дискурсивна комунікація користувача та програми MS PowerPoint. Виокремлюються комунікативні стратегії й тактики та умови їхньої реалізації через комплекс актомовленнєвих засобів, враховуючи Принцип Кооперації. The given article investigates verbal discourse communication of user and programme MS PowerPoint. The communicative strategies and tactics are singled out as well as the conditions for their successful realization through the complex of speech acts taking into account the Cooperative Principle.
The Communicative Strategies of the Presentation Editor MS PowerPoint 2010 through Pragmatics
Keywords: комунікативний та комунікабельний потенціал; communicative and communicable potential; програмне забезпечення; software; редактор презентацій; presentation processor; комунікативні стратегії й тактики; communicative strategies and tactics