Психодизайн навчальної і професійної діяльності - Коць, Михайло Онисимович (My University, 2024)
Метою ОК «Психодизайн навчальної і професійної діяльності» є формування у здобувачів освіти сучасного уявлення про професіоналізм; оволодіння здобувачами освіти теоретичними знаннями про особливості видів трудової діяльності людини та підготовку її до праці; вивчення психологічних проблем виробничого навчання та на практиці застосовувати рекомендації сучасної психології навчальної і професійної діяльності та професійної кар’єри і на цій основі сприяти виробленню психологічної готовності до кваліфікованої фахової діагностичної, консультативної та корекційної діяльності. В освітньому компоненті (ОК) представлено теоретико-методологічні та практичні засади вивчення психодизайну навчальної і професійної діяльності; аналізується психодизайн як соціально-психологічна реальність у взаємозв’язку із професійним самовизначенням та професійною діяльністю. Пререквізити ОК базується на компетентностях, отриманих під час вивчення ОК “Методика викладання психології у закладах вищої освіти”, “Психологія особистісної події”. Постреквізити Компетентності, отримані здобувачами освіти під час опрацювання ОК, можна використати для вивчення ОК “Психологія безпеки особистості”, “Психологія девіантної особистості”, під час написання кваліфікаційної роботи тощо.
Keywords: психодизайн; навчальна діяльність; професійна діяльність