Текстове втілення тривожних станів персонажа в англомовній художній прозі: психофізіологічний аспект - Харкевич, Галина Іліодорівна; Kharkevych, Halyna I. (Волинський національний університет імені Лесі Українки, 2008)
У статті розглядаються лінгвокогнітивні механізми текстового втілення тривожних станів персонажа: тривожно-боязкого/ гальмівного/ фатального. На специфіку трьох різновидів тривоги як психічного стану персонажа вказують описи психофізіологічних виявів тривожності, які відображають особливості акцентуації тих чи інших рис особистості. This article focuses on cognitive mechanisms of personage anxiety disorders representation. Three types of anxiety as personage mental disorders specified through psychophysiological manifestations have been revealed.
Personage Anxiety Representation in English Fiction: Psycho- Physiological Aspect
Роботу виконано на кафедрі іноземних мов факультету міжнародних відносин ВНУ імені Лесі Українки
Keywords: емоційний стан; символічні сигнали; стан тривоги; концептуальна метафора; тривожність; іконічні сигнали; emotional state; anxiety; anxiety disorders; icons; symbols; conceptual metaphor