Теорія і методика визначення якості поверхневих вод у Волинській області - Чижевська, Лариса Тарасівна (Східноєвропейський національний університет імені Лесі Українки, 2018)
Визначено найвагоміші чинники, що мають вплив на водні системи Волинської області; обгрунтовано їх роль у формуванні стану води; запропоновано спосіб оцінки якості води; проведено аналіз загальних та специфічних критеріїв якості води, визначено стан води у найбільших річках Волині.
Keywords: оцінка якості води; екологічні критерії; клас і категорія якості води; 504. 57 (407)